Arrangementer

Girls Day in Science

Piger 7. - 9. kl. - Mad, kemi, smag og tekstur, er emnerne for Girls Day in Science 2020.

Tid og sted:  

Arrangementet er aflyst i 2020 pga COVID-19 situationen. Istedet anbefaler vi et besøg i klasserne om Klimavenlig mad, et Fagligt oplæg og workshop ved Anne Abild Poulsen (aepu@sonderborg.dk, tlf: 20202692).  Vi beklager aflysningen og ser frem til 2021.

Økonomi:  Gratis (House of Science er vært - dvs. mad og drikkevarer er inklusive). 

Målgruppe:  

  • Piger på 7. og 8. klassetrin.
  • Alle kan være med. Både dem der allerede er interesseret i naturvidenskab, men også for dem som tror, det er nørdet og kedeligt. Der vil blive arbejdet med fordomme.

Særligt - bemærk, der vil ofte være presse på denne dag - vær obs på, om nogen ikke ønsker deres barns billede offentliggjort.

Indhold - program: 

Girls Day in Science afvikles på forskellig måde rundt om i landet denne dag. I Sønderborg møder deltagerne unge, kvindelige rollemodeller, der har taget en uddannelse som ingeniør eller en anden teknisk eller naturvidenskabeligt orienteret uddannelse. Pigerne udfordres på deres fordomme om kvinder og uddannelse/arbejde.

I løbet af dagen præsenteres de for en udfordring indenfor mad og kemi, som de løser i grupper (sammen med nogen fra egen skole) med hjælp fra de kvindelige rollemodeller. Gennem en innovativ arbejdsproces arbejder grupperne sig hen mod en løsning, som præsenteres for alle. Rollemodellerne udvælger de bedste.  

Invitation - forældrebrev: (forventes klar i august)

Kontakt:   Julie Andersen, juan@sonderborg.dk, Tlf: 21 51 62 81

Tilmelding: 

  • Tilmeldingsfristen er den 30. august 2020 - kontakt endelig ved senere tilmelding!
  • Skriv antal elever i rammen. Vælg dato og udfyld tilmeldingen. Under "Relevante oplysninger" skrives: Skole, klasse, navne, evt. vigtige oplysninger om eleverne - madallergi eller lign., evt. kontaktinfor, hvis det vurderes vigtigt. 

Vil du vide mere

Kontaktpersoner

Partnerskabet House of Science
Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg
Tlf. +45 21 51 62 81

> Skriv til os