Om os

Med partnerskabet House of Science vil vi skabe et stærkt samarbejde mellem områdets læringsmiljøer.

Hvem startede House of Science?

I 2009 gik Sønderborg Kommune, den naturvidenskabelige oplevelsespark Universe og erhvervsinitiativet ProjectZero sammen og dannede grundlaget for House of Science. Senere er Sønderborg Forsyning og de fem Ungdomsuddannelser; Sønderborg Statsskole, Alssundgymnasiet, Det Blå Gymnasium, EUC Syd, VUC Syd og Syddansk Universitet trådt ind i partnerskabet.

House of Science er et selvstændigt partnerskab, hvor medlemmerne sidder som ligeværdige parter i partnerskabsbestyrelsen. Den daglige ledelse er forankret i Sønderborg Kommune, afd. for Børn og Uddannelse og står i samarbejde med partnerskabsbestyrelsen for den driftsmæssige del af House of Science. Til partnerskabet er knyttet en række undervisere, der hver med deres særlige kompetencer bidrager til visionen for House of Science. På partnerskabets uddannelsesinstitutioner og skoler er der desuden en række matematik- og naturfagsvejledere og lærere, der tilsammen udgør et stærkt netværk.

 

Partnerskabets bestyrelse:

Formand for partnerskabet: Driftschef Jonas Juhl Luttermann, UNIVERSE

Skole- & Uddannelseschef Birgitte Nørrelund, Sønderborg Kommune

Rektor Jeppe Kragelund, AGS

Rektor Joern Radzio, Det Blå Gymnasium

Rektor Peter Brodersen, EUC Syd

Pædagogisk leder Karin Lentfer Kristiansen, Sønderborg Statsskole

Kommunikationschef Malene Lehmann, ProjectZero

Senior Konsulent Lise Kanstrup, SDU Sønderborg

Institutleder Professor Horst-Günther Rubahn, MCI, SDU Sønderborg

Institutleder, Professor Christian T. Veje,   Institut for Mekanik og Elektronik (IME). SDU Sønderborg

 

 

Medarbejder House of Science Naturfagsvejleder vedr. folkeskolen 

Michael Stender 

mise@sonderborg.dk

Tlf: 27 90 01 21

Konsulent for matematik 

Anders Eriksen, Udviklingskonsulent

anei@sonderborg.dk 

Tlf: +4561145216

 

 

Visionen for partnerskabets arbejde frem mod 2020 er:

Med partnerskabet House of Science vil vi skabe et stærkt samarbejde mellem områdets læringsmiljøer. Fra ABC til PhD vil vi motivere, inspirere og begejstre med den nyeste viden om klima, innovation og bæredygtighed baseret på en unik, praksisnær og lokalt forankret tilgang.

Vi vil kontinuerligt udvikle spændende science-faglige projekter og læringsforløb for børn og unge – og vi vil inddrage lokale virksomheder, så vi i fællesskab kan synliggøre naturvidenskabens almene betydning for vores samfund.

Således vil vi fremme nysgerrighed og undren i dagtilbuddene, den tværfaglige forståelse i skolen, inspirere til den faglige fordybelse i ungdomsuddannelserne og samtidig ændre områdets tænkning. Det skal være attraktivt og dragende for alle at deltage i House of Science.

På den måde vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at intet barn forlader vores lærings- og uddannelsessystem uden selv at have oplevet, at science-fag ikke bare er interessante, men ualmindeligt vigtige for vores fælles fremtid.

Det er vores ypperste mål, at alle vore børn og unge får en grundlæggende viden og ikke mindst opnår handlekompetence og lyst til at deltage aktivt i udviklingen af et bæredygtigt samfund – det starter i Sønderborg.

 

Vil du vide mere

Hvem er vi?

Partnerskabet House of Science
Jyllandsgade 36
6400 Sønderborg

> Skriv til os